Muziek en dementie

Ik bied verschillende muzikale activiteiten aan voor mensen met dementie–gerelateerde ziektebeelden.

Concert in grote zaal (tot ± 80 deelnemers)

Een uur vóór het concert zet ik gitaar, muziekstandaard en water (voor de stem!) klaar, doe een korte “soundcheck” en bespreek eventueel de inrichting van de zaal, de wenselijkheid van een pauze e.d..

Als de bezoekers binnendruppelen heet ik hen welkom en maak her en der een praatje.

In het concert (60 á 90 minuten) breng ik veel afwisseling aan: krachtig gezongen evergreens, intieme luisterliedjes, meezingmomenten, anecdote’s en grapjes.

Mijn aandacht is bij het publiek, ik loop rond en maak veelvuldig oogcontact, ik kies intuitief de muziek die bij het moment past.

Kortom, een concert vol beleving door een rasartiest!

Concerten / meezinguurtje op de afdelingen

Optredens (45 á 75 minuten) op de afdeling, eventueel op meerdere afdelingen op één ochtend of middag. Een abonnement – b.v. één ochtend / middag per twee weken – is ook mogelijk.

andreschreiber.org

Troubadour op bezoek

Een ochtend of middag bezoek ik met gitaar een aantal afdelingen en maak muziek met en voor bewoners.

Kooractiviteit

Ik begeleid uw wekelijkse kooractiviteit. Ik bied een eenvoudig en toegankelijk programma met losmaakoefeningen, inzingen en samenzang, met aandacht voor de mogelijkheden van elke deelnemer afzonderlijk.

” ……de vormen van een kleine geul op het strand – die zo weer wegspoelt – zijn dezelfde als van gebergten eeuwenoud. Zo kan in een eenvoudig liedje het hele leven tevoorschijn komen……”

cadzand 2-15 007 - kopie

Cadzand 2015 “ fotografie: Anita de Bock